maanantai 10. syyskuuta 2012

Näyttelyharjoituksia

Kesä meni ja sen myötä loppuvat osa harjoituksista. Näyttelytreenejä olemme käyneet Kiimingin koirakerhon järjestämissä näyttelyharjoituksissa keskiviikkoisin. Tunnin treenejä ovat vetäneet Arja Kosonen ja Jussi Vilppunen. Treenit olivat ilmaisia koirakerhon jäsenille. Iso plussa koirakerholle tästä, kerrankin jossakin jotain konkreettista vastinetta rahoilleen. 

 Treeneissä olemme harjoitelleet seisomista, liikettä, saaneet vinkkejä koirakohtaisesti miten saa liikkeen esille parhaiten, millaista vaatetusta esittäjällä voisi olla päällään, koirat ovat myös tottuneet odottamaan vuoroaan, toisiin koiriin ja jatkuvaan "kopelointiin".

Erikoisinta ja yllättävintä näissä treeneissä oli minulle erikoiset koirat. Pienessä maalaiskunnassa luulisi löytyvän suosituin koiralistalta ensimmäisiltä sijoilta olevia koiria tyyliin ajokoiraa, kultaista noutajaa, labbista, shelttiä, sakemannia, pystykorvaa, jne..Vaan ei, harjoituskavereina olivat mm. Perun karvattomia koiria, SharPei, JackRussell (sentään jotain tuttua ;)), Jämtlannin pystykorva, Saksanpaimenkoira, Italian ajokoira, Ranskanbulldoggia, Spinone (?), Irlannin susikoiraa, Suomen lapinkoiraa, Mäyräkoira, Bishon Frise ja tietenkin Englanninbulldoggeja. Näköjään erikoisuus on jo tavallisuutta. Tavallisuus ja tuttuus on outoa.

Kesäharjoitusten jälkeen omissa koirissani muutoksia näkyi jonkin verran. Alma sai takaisin kadotettuuan itseluottamusta. Minä opin esittämään sitä myös liikkeessä, eikä se lähde juoksemaan enää karkuun tuomarista poispäinlähtiessä. Danny liikerajojen etsintä jäi minulla vielä vaiheeseen, eli joskus se vielä siirtyy laukalle, kun kävelen liian lujaa. Pitäisi muistaa lähteä liikkeelle tarpeeksi hiljaa, nopeuttahan voi nostaa. Kaiken kaikkiaan Alman saamat ERI, Sa:t ja 1 Va-Serti ovat ainoastaan ja täysin näyttelyharjoitusten ansiota. Dannyn erkkarivoitto ja hyväkäytös ovat myöskin varmasti osittain harjoitusten tulosta.

 Harjoitusten myötä myös Kiiminkiläisiä koiraharrastajia on tullut tutuksi ja uusia moikattavia koirakoita löytyy nyt lenkkipolulta ja näyttelymatkoilta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti