maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kokkola 8.7.2012

Kokkolan kansainväliseen näyttelyyn matkasin Dannyn ja Taaperon kanssa. 6 koiraa oli ilmoitettu ja etukäteen kuulin 4 koiran ilmoittautuneen kisaan, yksi puuttuva koira oli arvailuissa, mutta se arvaus meni pieleen. Joka tapauksessa reilu 220 km, 2,5h ajoaikaa meni nopeasti. Näyttelypaikkana ravirata toimii varsinkin kun kehät ovat nurmella. Ehkä jos aurinko olisi paistanut täydeltä terältä olisi muutamasta puusta ollut varjopaikaksi. Mutta sääkin suosi, ollen koko päivän pilvessä, mutta pisaraakaan ei satanut. Ja sitten itse arvosteluun:

"Bra storlek av utmärkt typ. Mycket bra kraftfult huvud. Med det rätta surra utrycket. Bra bred i sitt underkäke. Fina öron, kompakt hals. Fint päronformad kropp. Bra bred i sitt frånt. Bra kropp för sin åldern. Korrekt vinklad bak. Rätta rundningen i sitt steg."

Ja suomennos menee kutakuinkin näin.. (saa korjata)
"Hyvänkokoinen, erinomaista tyyppiä oleva, erittäin hyvin täyttynyt pää, oikea hapan ilme, hyvä leveys alaleuassa, kivat korvat, oikea kaula, oikea päärynänmuotoinen vartalo, hyvä leveys edestä, hyvä kroppa ikäisekseen, oikeat kulmaukset takana, oikea rullaus askelluksessa."

Tuloksena ERI, SA, PU1, SERTI, CACIB, ROP ja tuomarina toimi Lena Stålhandske.

Kuva Leea Närvä

Kuva Leea Närvä

Kuva Leea Närvä

Danny ROP, VSP kaunis Möwens Lullabye, Kuva Leea Närvä -Kiitos-

Banskun palatsi

Harakalle palkintoja

Ja se tippa linssissä..
Muutama tippa silmäkulmassa, Banskun eka Cacib ja Roppeilu, eka isokehä, fanfaarit soi taustalla. Kotiin tuomisena kasa palkintoja ja herkkuluita kaupoista.

http://www.youtube.com/watch?v=FHFf7NIwOHQ

Edellisestä linkistä aukeaa paljon kuultu kunniakierrosmusiikki, tuttu niin hevos-kuin koirakilpailuista. Tämän tunnistamiseen tarvittiin hieman ammattilaisen apua, mutta Strauss ja Radetzky March:han se soi yleensä kilpailuissa.

Mukava päivä kaikkinensa huipentui toki isoon kehään. Sijoitusta ei tullut, mutta rutkasti kokemusta. Mahtava tunne fanfaarien soidessa kävellä yleisön edessä komean koiransa kanssa.

Mukavia ihmisiä tuli taas kentän laidalla nähtyä ja jututettua. Yksi jäi jopa meitä viihdyttämään ja opastamaan isoihin kehiin. Kiitos kannustuksesta! Ja Kiitos Ruttunaaman kennelin Leealle kuvista!


2 kommenttia:

  1. Anonyymi7/10/2012

    Paljon onnitteluja suuresta menestyksestä! :) Varmasti ollu tosi kiva päivä muutenki.. Saispa itekki olla vielä joskus enkun kanssa kehässä :') Tsemppejä tuleviin näyttelyihin! Hauskaa kesää! :) -Tarja

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Kiitos! Mukava päivä totta tosiaan. Eiköhän sinutkin voida Englantilaisten kanssa saada samaan kehään, vaikka lainakoiralla :)

    VastaaPoista