perjantai 13. heinäkuuta 2012

Koiranhoito loman aikana

Tällä hetkellä kuuma aihe perheessämme. Matkaan olisi tarkoitus startata klo7, todennäköisemmin se on kuitenkin 9. Suunta kohti etelä-Suomea ja myöhemmin myös kohti Turkkia. Koiramme ovat majoittuneet lomien aikana usealla eri tavalla.

1.Joskus, esim. näyttelymatkojen aikana, toinen koirista on ainoastaan kotona. Tällöin Talonmies usein jää koiravahdiksi kotiin. Onpa naapurissa asuva Anoppikin lanseerattu koiranhoitajaksi. Anopin hellämielinen ote koiranhoitoon tuppaa vain näkymään hoidokkien mahankasvuna loman aikana. Tämä ongelma ei silti ole suuri, varsinkin jos kyse on vain muutamasta päivästä. Talonmiehen ja Anopin koiranhoitopalvelun plussapuolina on palvelun edullisuus, koiran oleminen kotona ja negatiivisina puolina mainittakoon se mahan ympäryksen kasvu ja Tarinankertojan ohjeista poikkeaminen.

2. Lyhyillä lomilla olemme turvautuneet myös Mummoloihin. Koirat on jaettu toinen toiseen Mummolaan, jolloin yhden paikan rasittaminen ei ole kohtuutonta. Yllättävän monella kaksi koiraa tuntuu jo työläältä.Näidenkin paikkojen plussa ja negatiiviset puolet ovatkin samat kuin yllämainitut.

Danny ja Alma "Oulun mummolassa terassivahteina"
3. Käyttäneet myös "Tätilää". Sinne ovatkin voineet majoittua molemmat koirat. Tätilässä riittääkin ihmeteltävää pienelle koiralle. Plussapuolina mainittakoon koirien samapaikkaisuus ja edelleen myös edullisuus. Negatiivisena puolena työpäivien pituus, joka ratkaisee ettei paikkaa voi käyttää pidempien lomien   kyseessä ollessa.

Alma ja Olga "tätilässä"
4. Koirahoitolat on tulleet vuosien varrella myös tutuksi. Näiden paikkojen saatavuus kuumimpien loma-aikojen kynnyksellä on vain aika tiukkaa. Eli suosituimmat viikot varataan hyvissä ajoin, joten tällaisten äkkilähtöjen kanssa todennäköisesti jää rannalle ruikuttamaan. Koirat ovat majoittuneet Kiimingin koirahoitolassa ja ovat hyvin viihtyneet ja tulleet erinomaisesti hoidetuksi ko. paikassa. http://www.osek.fi/. Itse olen vienyt ruuat, nukkumapaikat ja lelut häkkiin, mutta ilmeisestikkin, jos niitä ei ole, niin niitä talon puolesta jotain tarjotaankin. Täällä paikassa kyllä koirasta huolehditaan omistajan ohjeiden mukaan, mutta palvelusta täytyy toki maksaakkin. Tämän huonoin puoli on ehdottomasti hinta ja sesonkiaikojen huono saatavuus äkkilähtöjen mukaan.

Kuva kaapattu Osek:n sivuilta


5.Aikojen alussa, myöskin kasvattaja on hoitanut koiriamme. Tämäkin palvelu on ollut edullista(ilmaista), mutta tilanteiden muuttuessa ja koiramäärän kasvaessa tämä palvelu on ollut nykyisin vähemmän käytössä.

6. Viimeisenä, mutta ei vähäisimänä, tällä hetkellä käytetyin ja mukavin vaihtoehto kaikille on ollut kummitytön palkkaaminen koiranhoitajaksi. Kummitäti saa hyvänmielen, kun maksaa vähän extraa Kummilapselleen. Koirat saavat 24 h palvelun kotiin ja kummityttökin on toivottavasti tyytyväinen ylimääräisestä kesärahasta. Itse olen maksanut melkein saman,mitä maksaisin koirahoitolaan, koska saamme samalla talonvahdin ja koiranhoitajan. Auto on jätetty käyttöön ja jääkaappi on täytetty.

Usemman koiranomistajan on varmaan edullisinta palkata koirahoitaja kotiinsa, kun kuljettaa koirat koirahoitolaan. Jos lähipiiristä ei löydy sopivaa, niin varmaan paikkakuntien dogsittertoiminnan kautta, voisi löytää luotettavan ja osaavan koirahoitajan.

Itse täytyy olla onnellinen, kun 3 koiran omistaja ja koirahierontaopiskelija, tulee hoitamaan koiriamme kotiin. Alma ja Danny saavat oman lomansa touhukkaan hoitajan kanssa. Tiedossa on ainakin koirahierontaa, tuomarikollegiota, kansainvälistä näyttelyä ja rentoa lomaoleskelua.

1 kommentti:

  1. Anonyymi4/05/2016

    Moi meille tule toinen koira chihuahua meillä on kultainennoutaja ei tule toimeen kaikkien kanssa alka komentamaan

    VastaaPoista