maanantai 30. huhtikuuta 2012

Match Show, Kempele

Kevään tulon varma merkki on karvanlähdön ja juoksujen alkamisen lisäksi Mätsärikauden kiihtyminen. Niinpä meilläkin matka kohti Kempelettä -vain viikko Kiimingin jälkeen. Tälläkin kertaa Taapero pääsi esiintymään lapsi-koira kehään Dannyn kera. Tuomarina tällä kertaa Salkkareissakkin poliisina kunnostautunut Luoma. Kovasti oli kaikilta asiaan kuuluvaa kysynyt ja tasapuolisesti palkinnot jakanut kaikille.

Itse pääsin ensimmäistä kertaa Tuomarin liiveihin ja vallan mielenkiintoinen urakka oli. Mahtavia koiria, toinen toistaan upeampia ja kukaan ei purrut tuomaria. Tärkeimmät tavoitteet kait oli siinä. Ajatus oli etsiä hyvää koiran ja ihmisen yhteistyötä, niin että handleri on huomaamaton ja tuo koiran esille kaikkein parhaiten. Ts. antaa koiran loistaa ja on itse vain assistenttina. Yllättävän monen ongelmana oli kontaktiin tottuneet koirat, jotka siis ravasivat katsekontaktia hakien. Valitettavasti se ei anna parasta kuvaa koiran liikkeistä. Tämä ongelma on myös minulla itselläni. Isoista pennuista löytyi helposti mieluinen voittaja, kaunis afgaani. Mahtavat liikkeet, ammattitaitoinen esittäjä ja ylväs koira. Sinisten pennuissa joutui jo pohtimaan enemmän. Aikuisten punainen valikoitui voittajaksi hyvän yhteistyön ansioista. Ainoastaan sinisten aikuinen voittaja sai pisteet pelkästään ja vain koiran ulkonäön perusteella. Ulkonäköä, jos pelkästään olisin katsonut niin voittajana maaliin olisi varmaankin mennyt leonbergin aikuinen uros tai  hurmaava dalmatialainen, tai.... Loppujen lopuksi Afgaani selvisi koko näyttelyn Best in Showksi. Se pysti taisi mennä oikeaan osoitteeseen.

Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyi viime kesältä tällainen "salavideo". Samaisessa mätsärissä oltiin Dannyn kanssa oppia hakemassa ja selvittiin BIS2. Voittajan (Pomerian 4 kk) perhe lienee kuvannut videon, jolle mekin siis näköjään tietämättämme päästiin. Lienee tässä tapauksessa luvallista myös jakaa.

http://www.youtube.com/watch?v=E0lWHGy_c1I

3 kommenttia:

  1. Anonyymi5/06/2012

    löytyykö näitä kuvia kempeleen match showsta mistään?

    VastaaPoista
  2. http://www.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2F111169613410770068277%2FMatchShow2842012Kempeleessa%3Ffeat%3Demail&h=tAQFsdiufAQHE27IvqHLr0lkuNXFJJSVVuQH2jjjo4pkIMg&enc=AZMVfxdmWOL9wFeMImV4UN2DYXnyHrcb-IhqY6V14Qc3AcalGhghsflobVRxn9-tUHmZ13iEGsQmYQHOdN8nV_GKv0vCtg7IpUz8eQNlyqrtag

    Tuon linkin takaa löytyy kuvia ja tunnelmia, Facebookista löytyy Pohjoisen Ranskisharrastajien sivut ja sivuilla on kuvia ja myös ko. linkkikin kuviin. Ei muuta kuin surffailemaan. Tosi paljon olivat ottaneet kuvia ja jos aiemmin on osallistunut raskisten järjestämiin mätsäreihin niin saattaa bongailla vanhojakin kuvia sieltä.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi7/05/2012

    Se on leonberginkoira uros oli aivan käsittämättömän upea :)

    VastaaPoista